Vrienden

Word ook vriend van de kromploegers!!

Vereniging Vrienden van “De Kromploegers” is in 2004 opgericht door enkele enthousiaste fans die De Kromploegers graag wilden ondersteunen. Niemand kon toen vermoeden dat deze vereniging zou uitgroeien tot zo’n 120 leden!

Zo’n 4 x per jaar worden de leden op de hoogte gehouden d.m.v. een nieuwsbrief in full-colour met alle nieuws over de kapel, foto’s, terug- en vooruitblikken, flauwekul, en soms (als we een kastelein zo gek krijgen) consumptiebonnen te gebruiken bij een optreden van “De Kromploegers”. De contributie bedraagt 20 euro per jaar en wat krijg je daar nog meer voor: een heleboel vrienden…, de beste plaatsen tijdens optredens (als je tenminste vroeg aanwezig bent) en natuurlijk de dankbaarheid van onze muzikanten dat ze niet voor zichzelf hoeven te zitten toeteren en te trommelen.

Wat doen we met de contributie? Hiermee ondersteunen we “De Kromploegers”. Niet door ze geld te geven, maar door een geschenk te overhandigen in de vorm van bijvoorbeeld een instrument, stukje geluidsinstallatie, etc. Zo heeft Jan-Henri een baritonsaxofoon gekregen tijdens het 40-jarig jubileum en in 2009 een nieuwe vibrafoon voor Tom. In 2012 is de eigen geluidsinstallatie vernieuwd, in 2013 zijn de muzikanten in een nieuwe outfit gestoken en in de jaren daarna zijn er nog diverse muziekinstrumenten overhandigd. De voorlaatste ondersteuning bestond uit nieuwe professionele microfoons voor de blazers, waardoor ze dat in ieder geval niet meer als excuus kunnen gebruiken als het niet goed klinkt ;-). En de laatste gift betrof een nieuwe bugel voor Maud. Of er iets geschonken wordt en wat, wordt door de vrienden bepaald tijdens de jaarvergadering van de vereniging.

Het bestuur bestaat uit Maria Termeer (voorzitter), Nico v. Haaren (secretaris), Carla Raaimakers (penningmeester) en Rob van Abeelen en Roy Brewel (bestuursleden en afgevaardigden vanuit “De Kromploegers”)

Wil je De Kromploegers steunen of meer informatie krijgen over vereniging Vrienden van “De Kromploegers” stuur dan een e-mail naar: info@kromploegers.nl